image header

 

apiterapieElongaţia

Echipament electronic, controlat de microprocesor, este adecvat pentru terapia prin elongaţie continua sau intermitenta, cervicala si lombara.
Terapia urmăreşte elongaţia ligamentelor, tendoanelor, muşchilor paravertebrali, mărirea spaţiilor intervertebrale şi înlăturarea compresiei de pe rădăcinile nervoase.


Elongaţia vertebrală

Este o manevră fizică prin care se urmăreşte lărgirea temporară a spaţiului dintre vertebre, în scopul degajării discurilor intervertebrale. Anatomic, vertebrele sunt solidarizate printr-o formaţiune numită disc intervertebral, cu rol de a prelua eforturile de presiune la nivelul coloanei vertebrale.apiterapie

În condiţii de efort fizic deosebit sau după o perioadă mai lungă de timp, discul intervertebral preia sarcina de apăsare, se micşorează şi, crescând presiunea la nivelul acestuia, se pote fragmenta şi poate migra către rădăcina unui nerv spinal.

Aici exercită o compresiune aspra rădăcinii nervului, generând un fenomen inflamator tradus prin durere la nivelul musculaturii spatelui, ce se propagă şi la nivelul membrului inferior drept sau stâng. Tabloul clinic cunoscut ca boală este lombosciatica.

Prin tehnica de elongaţie vertebrală se obţine lărgirea spaţiului intervertebral având ca finalitate un fenomen de sucţiune la nivelul discului intervertebral şi degajarea rădăcinii nervului comprimat.
În timpul şedintei de elongaţie vertebrală se obţine o distanţare a fiecărei vertebre, de cca 2,5 mm facilitând repoziţionarea corectă a segmentului tratat.

apiterapie

Indicaţii:

Henia de disc în stadiul subacut;
Artroza vertebrală;
Contracturi musculare la nivel vertebral.
Tratament: În funcţie de afecţiune se efectuează serii de 8-12 şedinţe, nu mai mult de 3 pe săptămână.

Eficacitatea elongației vertebrale este confirmată de dispariția durerii inițiale. Accentuarea durerii contraindică repetarea elongaţiei.

Elongaţia vertebrală se face numai la recomandarea medicului specialist, sub stricta supraveghere a unui kinetoterapeut, în baza unui examen radiologic sau RMN.

Centrul Apimedica

Centrul de diagnostic si tratament alternativ

Va asteptam pentru sedinte de acupunctura, apiterapie, homeopatie, fitoterapie, biorezonanta...
Mai multe detalii aici.