image header
Noutati si Evenimente - Terapie nouă la Apimedica! Despre hidrocolonoterapie cu doamna doctor Mihaela OrodanTerapie nouă la Apimedica! Despre hidrocolonoterapie cu doamna doctor Mihaela Orodan

Ce este hidrocolonoterapia?

Hidrocolonoterapia este o metodă de purificare a organismului directă, naturală, rapidă şi bine tolerată. Nu provoacă durere, balonări, greaţă, ci o senzaţie de uşurare. Nu acţionează pe o mică porţiune, ca în cazul clismei, ci spală întregul intestin gros.

Cui îi este recomandată hidrocolonoterapia?

 Din cauza multor obiceiuri nesănătoase alimentare, a stresului cotidian, colonul nu-și mai îndeplinește rolul de evacuare ritmică a reziduurilor de metabolism și se instalează dureri abdominale, adesea însoțite de constipație/diaree. Tratarea constipației cu laxative duce la o lenevire a intestinelor (tranzit lent) și în final agravează constipația. Chiar dacă există o eliminare, curățare zilnică, ea este incompletă. Așadar, principala indicație pentru procedura numită colono-hidro-terapie este constipația.

Alte situații în care este recomandată: digestie lentă sau dificilă, aerofagie, meteorismul abdominal, colita spastică, rectocolita, sindromul de colon iritabil, cancerul de colon, diskinezii biliare, disfuncții hepatice, alergii, congestii pelviene, celulită și câteva boli ale pielii.

Simptome și afectiuni determinate de acumulările toxice la nivelul colonului :

tulburări digestive • parazitoze intestinale • tulburări metabolice și de excretie : • probleme dermatologice  • probleme osteo-articulare : artrită, reumatism, durere, mobilitate redusă • oboseală cronică, iritabilitate, depresie, migrene • afecțiuni imunologice : astm, alergii, imunitate scăzută (răceli, infecții frecvente) • scăderea capacității de concentrare, de memorare și a clarității mentale • tulburări circulatorii, toxemie.

Cum se efectuează procedura ?

Colonhidroterapia constă în irigarea cu apă și ceai a colonului, permițând evacuarea gazelor, a reziduurilor și a mucusului deteriorate, realizând o detoxifiere generală a organismului și implicit creșterea imunității. Nu prezintă riscuri, dar are câteva contraindicații:

• hemoroizi în fază acută, sângerândă, cancer rectal sau fistule anale, boli cardiace severe, sincope cardiace, HTA severă, anemie severă, pacienți la care se aplică radioterapia anti-canceroasă pe abdomen, sarcină peste 3 luni ori în timpul menstrei. Pentru un tratament complet se recomandă 3-5 proceduri, primele trei la interval de 3-4 zile, iar următoarele, săptămânal, însoțite pe toată această perioadă de probiotice zilnic, pentru refacerea corectă a florei intestinale benefice.

Pacientul stă întins pe pat, iar terapeutul realizează lavajul colonului, folosind un aparat german computerizat. Apa filtrată şi încălzită este introdusă prin rect, la presiunea adecvată, iar reziduurile sunt colectate printr-un tub. Pentru ca lichidul să pătrundă mai bine, terapeutul masează uşor abdomenul. Totul e perfect igienic, fără miros, fără dureri şi durează doar 45 de minute. Pentru o spălare completă şi pentru efecte curative vizibile, sunt necesare între 3-5 şedinţe. Nu e de mirare, deşeurile stocate în cutele colonului pot fi tari şi vechi de decenii.

Atât în timpul procedurii, dar și după poate apărea: presiune internă, senzația de a merge urgent la baie, stări specifice unui sindrom diareic, crampe abdominale (care vor dispărea odată cu eliminarea reziduurilor), uneori stări de slăbiciune, în special în etapa finală. Irigarea de colon este adresată în egală masură prevenției și tratamentului; numărul de ședințe se stabilește în functie de caz, de simptome asociate, în medie 3-5 irigări, câte o irigare pe săptămână, cel mult 2/sapt, cu un interval între ele de minim 72 de ore.

Inainte de colonhidroterapie nu este indicată o dietă anume. În ziua respectivă totuși, este bine să nu consumați mâncare cu minim 4 ore înainte de procedură. Pentru o eficiență crescută, vă recomand să respectați o alimentație de 50-70 % vegetariană/masă, cu o săptămână înainte de ședința programată. În această perioadă de pregătire, ar trebui să evitați consumul de stimulente: cafea, alcool, tutun și să consumați lichide, eventual ceaiuri din plante medicinale (o formulă de plante pe baza de fenicul, păpădie, Cascara Sagrada, crușin, nalbă-mare, scoarță de stejar alb), 1 lingură de mix de fibre/zi (dimineața înainte de micul dejun, cu un pahar de apă).

După procedura de irigare, flora intestinală se optimizează în circa 3 zile, în care ar trebui să aveți în vedere o digestie ușoară, cu cantități mici de alimente/masă, bogate în enzime: sucuri verzi, salate (în special de varză murată în ghimbir, rețeta dr. McKeith, nu obligatorie).

Salată de varză murată: 1 varză albă tocată fin. Se face un suc la blender din 4 căni apă, 10 cm rădăcină ghimbir, 1 ling pastă miso. Se pune varza în borcane de sticlă, se toarnă sucul peste. Se lasă cc 5 cm spațiu gol în care se pun frunze întregi de varză. Borcanele se închid ermetic și se lasă 5 zile la întuneric, apoi se pun la frigider și se poate servi, cc 1/2 cană înainte de masă, în special înainte de cină.

După procedeu, pacienții își pot relua activitățile, fără nici un risc. Poate exista o stare de oboseală, în functie de cantitatea eliminată și energia consumată pentru această eliminare, însă într-un plan profund, se naște o stare de vitalitate.


Centrul Apimedica

Centrul de diagnostic si tratament alternativ

Va asteptam pentru sedinte de acupunctura, apiterapie, homeopatie, fitoterapie, biorezonanta...
Mai multe detalii aici.