image header

Masaj terapeutic

Masajul terapeutic este indicat celor care au suferit recent un accident sau o intervenţie chirurgicală şi ajută la recuperarea rapidă a bolnavului. Masajul terapeutic mai este folosit şi în cazul durerilor de spate şi se masează coloana, mijlocul, omoplaţii, umerii si gatul pentru a trata durerile musculare sau pentru ameliorarea durerilor de coloana. Durerile de spate sunt frecvente mai ales în cazul persoanelor sedentare, şi ajută atât la prevenirea cât şi la tratarea durerilor de spate.  Masajul terapeutic ajuta, de asemenea, la recuperarea fracturilor articulare, intensitatea cu care se face masajul creşte de la şedinţă la şedinţă, în funcţie de pacient şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în zona afectă.

Avantajele masajului sunt limpezi pentru oricine, permite ameliorarea in numeroase boli, calmeaza si curma diverse dureri si simptome, nu dauneaza organismului, usureaza travaliul cardiac prin accelerarea circulatiei de intoarcere, scade incordarea nervoasa generala, relaxeaza musculatura contractata, creste elasticitatea tesuturilor, inlatura depunerile de calciu in tesut, elimina produsi toxici de metabolism, creste forta de contractie musculara, impiedica atrofia musculara, scade grosimea stratului adipos mentinand frumusetea trupului, inlatura oboseala, dureri , indigestii cronice astm si previne infectiile intr-o serie lunga de boli, etc.
Masajul terapeutic poate fi aplicat si omului sanatos pentru ca rolul lui primordial este acela de a preveni bolile si de a mentine organismul in forma.

Reflexoterapia

Reflexoterapia este o ştiinţa foarte veche, folosita pentru tratarea si diagnosticarea, prevenirea diverselor afecţiuni. Reflexoterapia acţionează asemănător cu acupunctura numai ca în loc de ace se foloseşte apăsarea  în talpa piciorului  a unor puncte reflexogene specifice, apăsare care stimulează zone specifice din organism. Organele şi sistemele corpului uman sunt interconectate între ele şi au în acelaşi timp legături vasculare nervoase şi energetice directe cu zonele corespunzătoare reflexogene. Prin reflexoterapie se deblochează si elimina acumulările de toxine din organism. Depunerile toxice sunt considerate în masajul reflexogen principala cauză a îmbolnăvirilor curente. Putem spune că depunerile de toxine în zonele reflexogene, ne arată o defectuoasă funcţionare a organului.
Reflexoterapia se foloseşte ca metoda terapeutica naturista pentru a favoriza relaxarea si vindecarea trupului, a mintii si a sufletului. Reflexoterapia acţionează asupra punctelor energetice aflate in talpa piciorului si in zonele cu probleme.

Tălpile sunt considerate “harta” organismului, fiind punctul in care converg toate terminaţiile nervoase pentru: rinichi, ficat, splina, stomac, plămâni, ochi, urechi, sinusuri, cap, tiroida, paratiroida, intestine, umeri, sâni, limfe, gat, coloana, etc.

 

 

Centrul Apimedica

Centrul de diagnostic si tratament alternativ

Va asteptam pentru sedinte de acupunctura, apiterapie, homeopatie, fitoterapie, biorezonanta...
Mai multe detalii aici.