image header

ALTE TERAPII

Terapia cu lumânări
 

Lumânarea este executată prin procedee manuale si are o lungime de 23 cm, este în formă de pâlnie, producând prin ardere efectul de „horn vacuumat”, prin care toxinele acumulate sunt extrase din corpul uman. Structura lumânării este din panză de in, îmbibată cu ceară de albine şi uleiuri aromatice precum şi cu extract de curcuma ( radacina unei plante indiene cu un efect puternic antiinflamator si depurativ  deosebit de puternic). Prin ardere focul fiind un catalizator, sunt eliberate energiile latente pozitive, care demarează procesul de autovindecare al organismului. Întotdeauna lumânarea se va aprinde la extremitatea mai largă, după care se va aşeza pe suprafaţa de tratat pe un tifon(daca cumva nu re lumanarea).

Se folosește in:
- Boli psihice, pe vertebrele 6-7 cervicale, 4-5 lombare sau in urechi. Prin urechi se curata tot corpul , tratamentul avand efect asupra sistemului digestiv,nervos si cardiovascular;
- Otita acuta - in scobitura din spatele urechii;
- Sinuzita - pe oasele sinusoidale;
- Diverse dureri (brate, picioare, genuchi) - pe locul dureros;
- Lumbago-la 10 cm sub ombilic, unde se afla al doilea centru energetic(chakra);
- Dureri de gat - in ambele urechi (pe rand);
- Boli ale ovarelor sau prostatei - se plaseaza lumanarea la 10 cm sub ombilic  care corespunde celui de-al doilea centru energetic(chakra), sau pe spate (coloana vertebrala) in zona ce corespunde ombilicului;
- Hemoriozi, impotenta, probleme menstruale(10 cm sub ombilic);
- Se mai foloseste si in cazul migrenelor, durerilor de cap, boli neurologice;

Pentru echilibrarea energetica a corpului se folosesc 7 lumanari, care se ard pe rand pe, cei 7 centrii energetici, incepand de jos in sus si anume: coccis, deasupra zonei pubiene, pe obilic, intre sani, pe gat, intre sprancene si pe varful capului. Este bine ca echilibrarea acestor centri energetici sa se faca zilnic pe cate un punct(chakra).
- Nu se folosesc la copii sub 3 ani.

 

Terapia cu venin de albină

apiterapie

Laserterapia

apiterapieapiterapie

 

 

 

 

 

 

 

 

Tratament aparat masaj Parkland

 

apiterapie

 

 

 

 

 

 

 

 

Detoxifierea organismului

apiterapieapiterapieapiterapieapiterapie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terapia cu ventuze (vacuum masaj)

Aplicarea ventuzelor, creeaza un vid ce produce o congestionare  pasiva a tuturor tesuturilor, avand astfel loc o dilatare a vaselor de sange, urmata de o crestere a permeabilitatii vaselor de sange si o intensificare a procesului de fagocitoza in cazul proceselor infectioase.

In medicina traditională chinezeasca, ventuzele sunt o modalitate de aducere a  bolii din profunzime la suprafata, de unde poate fi mai usor eliminată de organism.

Aparitia echimozelor pe locul aplicarii, nu constituie un efect advers, decat cel mult din punct de vedere estetic. Ventuzele sunt o buna terapie preventiva.

La ce sunt bune ventuzele?

Pentru multe dintre afectiuni, aplicarea ventuzelor este de neinlocuit;

- Durerile intercostale, spondilozele cervicale si lombare, contracturile musculare;

- In afectiuni respiratorii: precum raceli banale, stari gripale, tuse, bronsita, astm;

- Probleme digestive ca dureri de stomac, stari de voma, diaree, constipatie;

- Recuperarea dupa atac cerebral (paraliziile in primele sase luni dupa atac pot beneficia de benefiicle ventuzelor);

- Nevralgie de trigemen, torticolis, probleme menstruale, anemie, probleme sexuale, cistite, stari de oboseala, insomnii sau migrene.

 

Nebulizare

Administrarea unui medicament lichid prin pulverizari nazale sau bucale.
Nebulizarile sunt indicate in cursul unor boli respiratorii cronice: astm, mucoviscidioza, bronsiectazie (dilatare a bronhiilor). medicamentele (antibioticele, de exemplu) sunt atunci administrate cu ajutorul unui aparat, numit nebulizator, fie pneumatic, fie cu ultrasunete. nebulizatoarele pulverizeaza produsul (nebulizatul) prin intermediul unei masti pe care subiectul si-o aplica pe fata. In timpul nebulizarii, respiratia pacientului trebuie sa fie ampla, cu scopul ca cea mai mare cantitate posibila de produs sa poata fi depusa in caile sale respiratorii.

 

Terapia cu roci vulcanice

Masajul cu roci vulcanice cunoscut si sub denumirea de Masaj cu pietre calde sau Hot Stone Massage, avand denumirea stiintifica terapie geotermala, este una dintre tehnicile terapeutice foarte vechi folosite in detoxifiere, relaxare si echilibrare energetica a fiintei umane, a carui origini se regasesc in majoritatea civilizatiilor sub diverse forme.

Efecte

- creste circulatia sangvina facilitand functionarea optima a organismului.

- vaso-dilatatia vaselor de sange creste fluxul sangvin;crescand energia, corpul va functiona mai eficient si creste pulsul.

- cresc celulele metabolismului, mareste procesul de  detoxifiere, se curata si se elimina toxinele.

- relaxarea adanca a muschilor, ajutand la eliminarea stresului si tensiunii.

- creaza o senzatie de armonie si balans, ofera clientului o adanca stare de relaxare.

 

Centrul Apimedica

Centrul de diagnostic si tratament alternativ

Va asteptam pentru sedinte de acupunctura, apiterapie, homeopatie, fitoterapie, biorezonanta...
Mai multe detalii aici.