image header

Kinetoterapia

Kinetoterapia sau gimnastica medicală reprezintă un program de exerciţii fizice care ajută la recuperare, după intervenţii chirurgicale  (recuperare după artroscopii  ’- expl.  genunchi, ligamente incrucişate şi colaterale precum şi în hernii de disc).

Kinetoterapia se mai poate folosi şi în următoarele situaţii: - coxartoză, gonartroză,  artroză  şi în recuperarea după paralizii.

ARTROZA, ARTRITA, COXARTROZA: sunt afecţiuni articulare cronice, caracterizate prin deteriorarea cartilajului articular si formarea unor excrescente osoase date de reacţia periostală. Mai frecvent prinde articulaţiile membrelor inferioare si coloana vertebrala, instalându-se în a doua perioada a vieţii, fără a fi exclusă apariţia lor şi la tineri. Artroza este o boala reumatică.

Se poate face o clasificare a bolilor reumatismale astfel:

- Reumatisme inflamatorii (articulare si viscerale);
- Reumatism degenerativ;
- Reumatism articular periferic;
- Manifestări de tip reumatismal în alte afecţiuni .

Kinetoterapia

Definitie: terapie prin miscare efectuata prin programe de recuperare medicala care urmaresc refacerea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional în diverse suferinte. Kinetoterapia este o forma terapeutica individualizata care, plecînd de la programe de exercitii fizice statice si dinamice, se poate folosi în programele terapeutice profilactice (de prevenire), curative si de recuperare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Apimedica

Centrul de diagnostic si tratament alternativ

Va asteptam pentru sedinte de acupunctura, apiterapie, homeopatie, fitoterapie, biorezonanta...
Mai multe detalii aici.